TOXINA BOTULÍNICA


El tractament més popular en Medicina Estètica.

La toxina botulínica (Azzalure®, Bocouture®, Vistabel®) és una medicació de prescripció que, injectada per un metge amb experiència i formació acreditada, produeix una relaxació dels músculs facials i millora visiblement les arrugues del front, d’entre les celles, al voltant dels ulls, coll, etc. Utilitzant una tècnica especialitzada, la toxina botulínica també pot tractar efectivament la suor excessiva de les aixelles, mans i peus.

Aquesta medicació s’utilitza en medicina de manera segura i eficaç des de fa més de 40 anys, en una gran varietat de disciplines, com ara la neurologia o la oftalmologia.

En Medicina Estètica s’utilitza amb èxit des de fa més de 30 anys.

Beneficis de la Toxina Botulínica

El tractament relaxa els músculs que són la causa de les arrugues que es troben entre les celles, el front, al voltant dels ulls i el nas. També es pot utilitzar per reduir línies facials del voltant de la boca i per suavitzar arrugues de coll. Els beneficis:

  • Les arrugues gairebé desapareixen o disminueixen considerablement en aparença
  • Pots tornar a la teva activitat habitual sense interrupcions, després de el tractament
  • L’efecte de l’tractament normalment comença a el cap d’uns 2-3 dies
  • Els resultats estètics solen durar 3-6 mesos 

No cal aplicar anestèsia. La utilització d’una micro agulla redueix la molèstia de les injeccions notablement, fent que el tractament sigui gairebé indolor.

¿Com funciona la Toxina Botulínica?

Les diferents expressions facials ocorren perquè el cervell envia un senyal a uns músculs determinats. Aquests seguidament es contrauen, produint el moviment desitjat en la pell de la cara. La toxina botulínica bloqueja aquest senyal, a nivell de la connexió entre el nervi i el múscul. Això provoca una relaxació muscular, deixant la pell de sobre menys arrugada i més fina. El tractament afecta selectivament els músculs injectats, preservant la funció normal dels músculs del voltant. Ara bé, per evitar l’expressió “congelada” de la cara, el metge ha de saber quins músculs facials a tractar, i la intensitat de la relaxació que s’ha d’obtenir per produir un resultat estètic natural.

¿Com es fa el tractament?

La medicació s’injecta amb una xeringa estèril d’un sol ús, utilitzant una agulla finíssima. Per cada grup muscular, un nombre variable d’injeccions cal. Per tractar arrugues del front i ulls, normalment s’apliquen 5-6 injeccions. Per al tractament de la suor excessiva (hiperhidrosi) es necessita un major nombre d’injeccions, encara que depèn molt de cada individu.

El tractament dura uns 15-20 minuts, segons el nombre de grups musculars a tractar.

Riscos i efectes secundaris

El tractament utilitza una medicació de prescripció mèdica exclusiva, per tant només es pot prescriure per un facultativo. Les injeccions s’han d’administrar per un metge amb experiència i formació acreditada.

Pacients amb patologies de transmissió neuromuscular, glaucoma, infeccions, mares lactants i embarassades, entre altres condicions mèdiques, no són bons candidats per al tractament.

Possibles efectes secundaris: hematomes a la zona injectada, inflamació, al·lèrgia a la medicació, infecció, afectació de músculs perifèrics, a causa de la migració accidental del producte injectat.

Els efectes de la toxina botulínica duren uns 3-6 mesos. Després d’aquest període, es necessitarà repetir el tractament per mantenir els resultats estètics assolits. Recomanem que contactis al teu metge per comentar la teva situació individual.

Exemples

Per veure fotografies no retocades de pacients reals tractats exclusivament pels metges de Medical Aesthetics, clica aquí

Tens dubtes? Contacta'ns: info@medicalaesthetics.es

LES NOSTRES AFILIACIONS I ASSOCIACIONS


©2021 Medical Aesthetics Ltd. All rights reserved