ULLS (BLEFAROPLASTIA)

 
 
   

Cirurgia estètica de les parpelles que consisteix en eliminar excessos de pell i greix per assolir una aparença rejovenida.

Per què una blefaroplàstia?
La blefaroplàstia pot corregir parpelles superiors caigudes i reduir laxitud de la pell de les parpelles inferiors (bosses sota els ulls). Això pot fer que la persona es vegi més vella o cansada del que en realitat és, i també pot interferir en la qualitat de la visió. La blefaroplàstia es sol combinar amb altres tractaments quirúrgics facials, tal com:

  • Lifting de cara i coll
  • Lifting frontal
  • Rinoplàstia
  • Implants de teixit adipós

Com saber si la blefaroplàstia està indicada per mi?
Els millors candidats per una blefaroplàstia són persones sanes física i psicològicament, i amb expectatives realistes. La majoria de pacients solen tenir 35 anys o més, tot i que, si per exemple l’aparença de bosses sota els ulls és visible en membres de la mateixa família, es pot operar en pacients més joves.

La blefaroplàstia pot millorar la teva aparença i incrementar autoestima, però no pot donar-te perfecció estètica o canviar la teva personalitat. Tampoc pot eliminar cercles foscos sota els ulls, fer desaparèixer les arrugues del somriure (peus de gall), o canviar els atributs ètnics dels ulls.

La blefaroplàstia
La operació es pot dur a terme amb anestèsia general o local, depenent de les teves preferències. Això vol dir que pots anar a casa el dia mateix de la operació, o passar una nit al nostre hospital.

 

Riscos i efectes secundaris
Amb un bon cirurgià, les complicacions solen ser menors. De tota manera, algunes persones es curen i recuperen millor que d’altres, per tant els resultant no es poden preveure totalment.

Les possibles complicacions derivades de la blefaroplàstia són: hematoma (hemorràgia sota la pell), dany causat als nervis del nas, infecció i reaccions a la anestesia.

Hi ha alguns casos que incrementen els riscos de la blefaroplàstia: malalties de tiroides (hipotiroïdisme, malaltia de Graves), sequedat d’ulls, pressió sanguínia alta, diabetis, malalties cardiovasculars i oculars. El teu cirurgià plàstic pot recomanar una visita a l’oftalmòleg abans de la operació, si és necessari.

Recuperació
Després de la blefaroplàstia recomanem uns 10-14 dies de descans, ja que pot haver inflamació i hematomes durant aquest període. Lents de contacte no es poden posar fins al cap d’uns 5 dies. Maquillatge es pot aplicar al cap d’una setmana. Recomanem l’ús d’ulleres de sol i l’aplicació de gel en les zones afectades de manera regular, per reduir la inflamació. Apart de la típica molèstia associada després de la cirurgia, normalment no hi ha problemes, tot i que estem a la teva disposició a qualsevol hora pel que pugui passar.

La majoria de pacients tornen a les seves activitats normals en uns 14 dies, tot i que a vegades encara hi hagin hematomes visibles.

Recomanem evitar alcohol, saunes i banys de vapor durant unes 4 setmanes, i també evitar prendre el sol durant 2-3 mesos.

Font d'informació: arxius de la BAAPS (British Association of Aesthetic Plastic Surgeons), 2017.

< Tornar a Cirurgia Dona

Reserva la teva consulta aquí