RINOPLÀSTIA NO QUIRÚRGICA
 
   

El teu perfil ideal sense necessitat de cirurgia
La forma del nas és una de les primeres característiques facials que notem, potser perquè està situada just al mig de la cara, i està sempre a la vista.  Molts pacients es decideixen per la rinoplàstia no tan sols per canviar el nas, sinó també per modificar la aparença de la cara en general.

Els metges especialistes de Medical Aesthetics  des de fa anys han aprés i perfeccionat una tècnica innovadora de la mà del seu creador, el Dr. Mauricio de Maio, un cirurgià plàstic reconegut internacionalment en el camp de la medicina estètica. La rinoplàstia no quirúrgica consisteix en remodelar la forma del nas utilitzant injeccions d’àcid hialurònic (Restylane®, Juvederm®, Teosyal®, etc.). La tècnica permet canviar i corregir de manera subtil les imperfeccions més comuns, tals com curvatures còncaves i convexes del perfil del nas, o la punta caiguda. Amb unes quantes injeccions de AH, normalment localitzades a l’angle fronto-nasal,  es pot redreçar el perfil del nas. També es pot assolir una projecció o aixecament de la punta del nas, injectant en altres llocs anatòmics. En alguns casos, combinant les injeccions de AH amb toxina botulínica (Botox®, Dysport®, Azzalure®, Xeomin®, Vistabel®), la projecció nasal es pot fer més acusada.  Es una opció real de tractament que pot proporcionar millores estètiques sense el risc i el cost de la cirurgia. Els resultats poden durar mesos o anys, retardant o fins i tot, en alguns casos, eliminant la necessitat de la rinoplàstia quirúrgica.

Rinoplàstia no quirúrgica
El tractament dura uns 30-45 minuts. Anestèsia local s’aplica a la zona a tractar per mitjà d’una crema de lidocaïna. Un cop s’ha reduït la sensibilitat de la pell, es fan les injeccions, que van acompanyades d’un lleuger massatge a l’àrea tractada. Els resultats estètics es veuen immediatament, tot i que l’avaluació definitiva es farà al cap d’uns dies.

 

 

Candidats ideals per la Rinoplàstia no quirúrgica
El tractament és ideal per pacients que prefereixen una opció no quirúrgica, amb resultats quasi immediats i sense haver d’alterar les seves activitats diàries. Quan les imperfeccions del nas són lleus, la rinoplàstia no quirúrgica pot millorar la aparença de manera simple, ràpida i virtualment indolora. Tot i això, el tractament té les seves limitacions, pel que pacients amb imperfeccions o deformitats més acusades, la opció quirúrgica serà la més adient.

Riscos i efectes secundaris
En mans d’un metge amb experiència i formació adient, les injeccions d’àcid hialurònic (AH) quasi mai porten problemes. Tot i això, qualsevol tractament mèdic comporta un risc. Pacients amb problemes de coagulació, infeccions, mares lactants i embarassades, entre altres condicions mèdiques, no són bons candidats per al tractament.
Possibles efectes secundaris i complicacions: hematomes a la zona injectada, inflamació, reaccions al·lèrgiques, infecció, embolisme i necrosi cutània subseqüent. Aquesta última complicació és extremadament rara, tot i que s’ha descrit.
El més corrent després del tractament és una petita inflamació de la zona injectada que anirà desapareixent gradualment en 24-48 hores, i a vegades, petits hematomes que es poden dissimular efectivament amb maquillatge al cap de 12 hores.

La majoria de pacients consideren els resultats del tractament de remodelació del nas amb AH és molt satisfactori, ja que pot millorar visiblement la seva aparença i tenir un efecte molt positiu en la autoestima. Recomanem que contactis el teu metge per comentar la teva situació individual.

Exemples
Per veure fotografies no trucades de pacients reals tractats exclusivament pels metges de Medical Aesthetics, ves aquí

Font d'informació: arxius del BCAM (British College of Aesthetic Medicine), 2017.

Reserva la teva consulta aquí