CORRECCIÓ D’ORELLES (OTOPLÀSTIA)

 
 
   

Otoplàstia és la remodelació o reposició de les orelles per aconseguir una aparença normal o més simètrica.

Per què una otoplàstia?
En la majoria de casos, la otoplàstia es recomana per fer que orelles prominents es posin més prop del cap, per canviar la seva forma o reduir la grandària.

Com saber si la otoplàstia està indicada per mi?
Molts pacients tenen entre 4 - 14 anys i s’operen en unitats de pediatria. Tot i això, la otoplàstia es pot fer en adults que desitgen canviar l’aparença de les seves orelles. El cirurgià comentarà amb tu el què es pot fer durant la consulta inicial.

La otoplàstia
Normalment, la operació dura unes dues hores. La tècnica més comú consisteix en fer una petita incisió al darrera de la orella per accedir al cartílag.Aquest es modifica i es posiciona prop del cap.Per mantenir la nova forma, es poden utilitzar uns quants punts quirúrgics.A vegades, el cirurgià retalla part del cartílag per donar-li una forma més natural. Hi ha una tècnica alternativa que consisteix en utilitzar només les sutures per remodelar les orelles.
Unapetita cicatriu es forma darrera lesorelles, i gradualment sol desaparèixer. Es recomana operar les dues orelles per aconseguir un resultat més harmònic.

 

Riscos i efectes secundaris
Amb un cirurgià plàstic amb experiència i qualificacions adients, les complicacions són rares i menors. Un petit percentatge de pacients poden desenvolupar una petit acumulació de sang sota la pell de la orella, que normalment desapareix espontàniament, o s’ha d’evacuar amb l’ajuda d’una agulla. Una altra complicació possible és infecció del cartílag, que es sol tractar amb antibiòtics. Es rar que es requereixi una intervenció secundària per drenar la àrea infectada.

Després de la otoplàstia
Els pacients poden aixecar-se i caminar al cap d’unes hores després de la operació. El cap es cobreix amb una gasa per ajudar a la remodelació i curació de les orelles, que poden causar una mica de molèstia o dolor lleu durant uns dies. Això es pot reduir considerablement amb analgèsics. Al cap d’uns dies, la gasa es canviarà per una de més lleugera. És important de seguir les instruccions del cirurgià. Els punts es retiraran, o es dissoldran per sí mateixos, en uns 7 dies. S’ha d’evitar el doblar les orelles almenys durant un mes. Normalment, els pacients poden tornar a la feina 5 dies després de la operació.

Resultats
La majoria de pacients queden molt contents amb el resultat de la otoplàstia. Es important de recordar que s’intenta assolir una millora, no perfecció!

Font d'informació: arxius de la BAAPS (British Association of Aesthetic Plastic Surgeons), 2017.

< Tornar a Cirurgia Dona

Reserva la teva consulta aquí