LIFTING
 
 
   

El Lifting (Ritidectomía), consisteix en la reposició subtil de la pell de la cara, combinada normalment amb una mica d’estirament dels muscles i redistribució del greix subcutani. L’objectiu del lifting és donar una aparença rejovenida a la cara.

Per què un Lifting?
A mesura que envellim, la força de la gravetat, el sol i l’estrès ens afecta la cara, produint arrugues marcades entre el nas i la boca, i fent que la pell de mandíbula i coll es vagi despenjant. La cirurgia facial pot reduir els signes d’envelliment més marcats. Un lifting es pot combinar amb altres cirurgies facials tal com blefaroplàstia (estirament al voltant dels ulls), rinoplàstia (cirurgia del nas) o mini lifting (cirurgia del coll o del front).

Com saber si el Lifting és indicat per mi?
Si la teva cara i coll comencen a notar els signes d’envelliment, però la teva pell encara té elasticitat i la teva estructura òssia és ben definida, el lifting pot ser una bona opció per tu. La majoria dels nostres pacients tenen quaranta, cinquanta i seixanta anys, tot i que un lifting es pot fer exitosament inclús en persones de més de seixanta cinc anys.

Consulta inicial
Un lifting és una qüestió personal, i cada u es diferent. Durant la teva consulta inicial, el teu cirurgià examinarà la teva cara de manera complerta, incloent la pell, ossos i teixits adjacents. Junts, comentareu les possibilitats reals del teu lifting.
El metge et preguntarà detalladament sobre qualsevol condició mèdica que pateixis i que pugui afectar la cirurgia, tal com pressió alta, problemes de coagulació de la sang, o tendència a cicatritzar de manera excessiva. Aconsellem que siguis franca, sobretot en fer-li saber si fumes o prens qualsevol droga o medicació. Per exemple, la aspirina pot causar hemorràgia.
El teu cirurgià t’explicarà detalls de la tècnica utilitzada, anestèsia, on la operació es farà, els riscos i el cost. No dubtis en fer preguntes, ja que és molt important sentir-se adequadament informada abans de fer una decisió.

Preparacions per la teva operació
Es important seguir les instruccions que et donarà el cirurgià. Poden incloure hàbits de menjar, beure, fumar, prendre i evitar certes medicacions i suplements vitamínics.

  • Fumar: si fumes, és important deixar-ho almenys durant 2 setmanes abans i després de la operació, ja que fumar redueix el reg sanguini de la pell, i pot interferir en la cicatrització de la pell.

  • Si tens el cabell molt curt, és aconsellable deixar-lo créixer abans de cirurgia facial, ja que pot ajudar a dissimular les cicatrius mentre la pell es cura.

Encara que sigui una operació sense estada nocturna a l’hospital, és important que algú et porti a casa després de la operació, i que tinguis assistència a casa durant un o dos dies.

 

 

Riscos i efectes secundaris
Inclús després de que la inflamació causada per la operació hagi desaparegut, el cabell de la zona de les incisions pot ser més fi del normal, i la pell estarà mes aviat seca. També pots notar falta de sensació en la pell, però el més normal és que tan sols duri unes setmanes o mesos.
Les possibles complicacions derivades del lifting són: hematoma (hemorràgia sota la pell), dany causat als nervis de la cara, infecció i reaccions a la anestesia.

Després del Lifting
Es normal sentir una mica de molèstia, però no dolor. Si fos així, es poden prendre analgèsics que el metge et prescriurà. En cas que el dolor no passés, és important de contactar el cirurgià immediatament.
Normalment, el dia després del lifting, els bandatges es trauran, i després de rentar-te el cabell, la infermera o el metge et revisaran. Si hi ha tubs de drenatge, normalment es deixen durant un dia o dos després de la operació.
Recorda que la aparença pàl·lida, morada i inflada de la pell anirà millorant durant les pròximes setmanes. La majoria del punts es treuen al cap d’uns 5 dies. Les cicatrius de prop del cabell necessiten una mica més de temps. A vegades es recomana mantenir el cap elevat durant uns dies, per ajudar a reduir la inflamació.

Recuperació
Es normal sentir-se afectada per les cicatrius i l’aspecte de la cara durant els primers dies. Recomanem descansar i prendre les coses amb calma, i deixar que el teu cos utilitzi la energia en curar-se. Exercici físic fort s’ha d’evitar almenys per dues setmanes, però caminar i altres activitats suaus estan bé.
La majoria de pacients tornen a les seves activitats normals en uns 14 dies, tot i que a vegades encara hi hagin hematomes visibles. Hi ha maquillatge especial per cobrir les zones afectades que es pot utilitzar.
Recomanem evitar alcohol, saunes i banys de vapor durant unes 4 setmanes, i també evitar prendre el sol durant 2-3 mesos.

Font d'informació: arxius de la BAAPS (British Association of Aesthetic Plastic Surgeons), 2017.

< Tornar a Cirurgia Dona

Reserva la teva consulta aquí