LESIONS VASCULARS

 
Restylane
 

El tractament de lesions vasculars amb laser (telangiectàsies o aranyes vasculars) és un procediment mèdic que utilitza l’energia de la llum per reduir i eliminar les vènules afectades. A Medical Aesthetics, fem servir el laser Nd-YAG, el més efectiu i segur per lesions vasculars en mans de personal mèdic altament qualificat.

Com saber si el tractament amb làser està indicat per mi?
Si ets una persona amb pell blanca o lleugerament morena (fototipus I,II o III) i amb lesions vasculars clarament definides, el tractament amb làser pot ser adient. La energia del làser és absorbida selectivament per la oxihemoglobina de la sang dels vasos. La energia els danya per termocoagulació, però respectant al màxim la pell i permetent un tractament eficaç i segur.
Els pacients amb pells de fototipus IV,V i VI (moreno-negre) comporten un major risc de cremades, pel que cal treballar a potències més baixes de laser, donant resultats menys satisfactoris.

Riscs i efectes secundaris
El  làser és un tractament segur i que normalment proporciona resultats molt bons sense problemes. Tot i això, com qualsevol acte mèdic, hi ha riscs i la possibilitat d’efectes no desitjats. Aquests inclouen hematomes, hemorràgies superficials, descamació, infeccions cutànies, cremades, hiperpigmentació (taques fosques) i hipopigmentació (taques blanques).

Abans del tractament de lesions vasculars amb làser
El dia de la consulta inicial amb el metge, després de prendre historial mèdic i comentar els beneficis i riscs del tractament, es fa el test de prova, que és disparar uns polses de làser en una zona determinada, per comprovar la teva reacció individual al tractament. Recomanem evitar l’exposició al sol o als raigs UVA durant 4 o 6 setmanes abans del tractament, i no fer aplicar cremes bronzejadores durant 4 setmanes
No depilar-se amb cera, pinces, electròlisi o cremes depilatòries durant 3 setmanes abans del tractament.
No aplicar maquillatge o desodorant el dia del tractament 

  Làser per lesions vasculars
El tractament dura de 30 a 60 minuts, depenent de la extensió de l’àrea a tractar. Durant el tractament, portaràs unes ulleres especials per protegir el teus ulls del làser. No és un tractament dolorós, tot i que la sensibilitat és individual i varia molt. Normalment es descriu com si una tira de goma elàstica s’estavellés a la pell. Per minimitzar la molèstia i reduir els possibles danys col·laterals, apliquem fredor localitzada per mitjà d’un aparell mèdic de refrigeració cutània. A vegades, els pacients noten olor a pèl cremat, el que és normal.

Després del tractament
Just després del tractament, la zona tractada estarà inflamada i enrogida, amb possibilitat de petites hemorràgies (petèquies) o hematomes. Solem aplicar gel d’àloe vera per disminuir la inflamació i la molèstia.
Recomanem evitar el sol en la zona tractada durant unes 8-12 setmanes, i utilitzar protecció solar amb cremes de SPF 30 com a mínim.
La majoria de pacients poden tornar a les seves activitats regulars immediatament. Aconsellem evitar exercici intens i natació durant al menys 24 hores després del tractament.

Resultats
Normalment, són necessàries unes 3-5 sessions de tractament per assolir resultats  òptims. El nombre de sessions requerides per cada persona depenen d’una varietat de factors, tals com el fototipus i la qualitat de la pell, i sobretot, el diàmetre, localització i color dels vasos a tractar. Les venes de les cames solen ser més resistents que les facials.
Un cop tractades amb èxit, les venes dilatades poden reaparèixer al cap de mesos o anys, pel que és possible que sigui necessari un nou tractament.

Reserva la teva consulta aquí