DEPILACIÓ LÀSER

 
Restylane
 

La depilació amb làser és un procediment mèdic que utilitza l’energia de la llum per reduir i eliminar la creixença del pèl. A Medical Aesthetics, fem servir el làser de Diode de darrera generació. Actualment és el més indolor, efectiu i segur per depilació en mans del nostre personal mèdic altament qualificat. Amb el làser de Diode podem tractar pells de tot tipus, pel que ara et pots tractar fins i tot amb pell morena del sol.

Com saber si la depilació laser està indicada per mi?
Si ets una persona amb pell blanca o lleugerament morena (fototipus I,II o III) i amb pèl fosc, la depilació laser és adient per tu. La energia del làser de Diode és absorbida selectivament per la melanina del pèl provocant la destrucció de l’arrel, respectant al màxim la pell i permetent un tractament eficaç i segur.
Els pacients amb pells de fototipus IV,V i VI (moreno-negre) comporten un major risc de cremades, pel que cal treballar a potències més baixes de laser, donant resultats menys satisfactoris.

Riscs i efectes secundaris
La depilació làser és un tractament segur i que normalment proporciona resultats molt bons sense problemes. Tot i això, com qualsevol acte mèdic, hi ha riscs i la possibilitat d’efectes no desitjats. Aquests inclouen hematomes, hemorràgies superficials, descamació, infeccions cutànies, cremades, hiperpigmentació (taques fosques) i hipopigmentació (taques blanques).

Abans de la depilació làser
El dia de la consulta inicial amb el metge, després de prendre historial mèdic i comentar els beneficis i riscs del tractament, es fa el test de prova, que és disparar uns polses de làser en una zona determinada, per comprovar la teva reacció individual al tractament. Recomanem evitar l’exposició al sol o als raigs UVA durant 4 o 6 setmanes abans del tractament, i no fer aplicar cremes bronzejadores durant 4 setmanes
Dos o tres dies abans de la depilació làser, recomanem rasurar l’àrea a tractar perque comenci a créixer el pèl.
No depilar-se amb cera, pinces, electròlisi o cremes depilatòries durant 3 setmanes abans del tractament.
No aplicar maquillatge o desodorant el dia del tractament 

  La depilació làser
El tractament dura de 15 minuts a 2 hores, depenent de la extensió de l’àrea a tractar. Durant el tractament, portaràs unes ulleres especials per protegir el ulls del làser. No és un tractament dolorós, tot i que la sensibilitat és individual i varia molt. Normalment es descriu com si una tira de goma s’estavellés a la pell. Per minimitzar la molèstia i reduir els possibles danys col·laterals, apliquem fredor localitzada per mitjà d’un aparell mèdic de refrigeració cutània. A vegades, els pacients noten olor a pèl cremat, el que és normal.

Després de la depilació làser
Just després del tractament, la zona tractada estarà inflamada i enrogida, amb possibilitat de petites hemorràgies (petèquies) o hematomes. Solem aplicar gel d’àloe vera per disminuir la inflamació i la molèstia.
Recomanem evitar el sol en la zona tractada durant unes 8-12 setmanes, i utilitzar protecció solar amb cremes de SPF 30 com a mínim.
La majoria de pacients poden tornar a les seves activitats regulars immediatament. Aconsellem evitar exercici intens i natació durant al menys 24 hores després del tractament.

Resultats
La reducció del pèl es fa aparent durant les dues setmanes següents al tractament. Normalment, són necessàries unes 4-8 sessions de tractament per assolir resultats  òptims, que solen ser una disminució d’un 80-95% del pèl en les àrees tractades. El nombre de sessions requerides per cada persona depenen d’una varietat de factors, tals com el fototipus i la qualitat de la pell, i la fase del creixement del pèl en el moment del tractament.

Font d'informació: arxius del BCAM (British College of Aesthetic Medicine), 2017.

Reserva la teva consulta aquí