CIRURGIA REPARADORA
 
   

La cirurgia reparadora ajuda a pacients afectats  per deformitats, laceracions o ferides i anomalies traumàtiques. Els cirurgians de Medical Aesthetics són especialistes en la majoria de tècniques de cirurgia reparadora avançada, incloent reconstrucció facial i microcirurgia. Aquest camp és molt especialitzat i cobreix un gran nombre de procediments. Per tant, considerem essencial una consulta amb el cirurgià per poder avaluar cada cas de manera individual.

Com saber si la Cirurgia Reparadora està indicada per mi?
Pacients que han patit un trauma facial en el passat, que potser no ha rebut cirurgia plàstica adequada al seu temps, poden haver quedat afectats per desfigurament. És un fet acceptat que el tractament de les ferides facials és millor com més aviat es fa, però a vegades no és possible degut a les circumstancies.
Hi ha varies tècniques de cirurgia reparadora, tal com empelts de pell o microcirurgia per reparar nervis. Un ventall de procediments quirúrgics es poden emprar per reparar talls complexes en la cara, pell i teixits profunds, incloent parpelles, celles, nas, orelles, llavis, boca i galtes.

Cicatrius facials
Una cicatriu és la resposta a una ferida en la pell. Cèl·lules especialitzades anomenades fibroblasts migren cap a la ferida i fabriquen col·lagen, que és una proteïna estructural, el major component de les cicatrius. Un cop formada, és permanent, tot i que es pot alterar quirúrgicament per que s’ajusti als teixits del voltant i reduir la seva aparença.

 

 

  Considerant cirurgia per reparar les teves cicatrius
Es recomanable esperar un mínim de 12 mesos després de la formació d’una cicatriu abans de considerar cirurgia reparadora. La tècnica consisteix en eliminar la cicatriu formada i tornar a tancar la ferida de la pell sense exercir tensió.
A vegades, es produeix un neuroma: degut a que la cicatriu vella està envoltant un nervi, aquesta és dolorosa. Amb procediments de microcirurgia, es pot tractar amb èxit.

Lesions cutànies benignes i malignes
La radiació ultra violeta del sol és la causa major de càncer de pell, ja que danya el DNA que controla el creixement i salut de les cèl·lules, provocant un creixement anormal. Tot i que la majoria de càncers de pell es poden extirpar quirúrgicament, el tractament idoni depèn del tipus de càncer, estadi de creixement i localització. Això es determina per mitjà de la histologia que es fa durant i després de la extirpació. Es molt important que totes les cèl·lules afectades s’eliminin al voltant de la lesió.

Les lesions benignes es troben en pacients de totes les edats i solen ser berrugues, ceratosis seborreiques, quists sebacis, lesions pigmentades, etc. En molts casos són lesions que no requereixen tractament, però es poden eliminar si donen molèstia o tenen un aspecte sospitós (pre-maligne). En aquest darrer cas, és necessari fer un estudi histològic de la lesió.
També es poden treure per raons estètiques. Una de les tècniques es la excisió quirúrgica o “shaving”, que es fa de manera ambulatòria i utilitzant anestèsia local.

Font d'informació: arxius de la BAAPS (British Association of Aesthetic Plastic Surgeons), 2017.

< Tornar a Cirurgia Dona

Reserva la teva consulta aquí